Pil höger Pil vänster Pil ned Pil up Kaldender Stäng Ladda ned Redigera Fel Notifikation RSS Sök Stjärna Ladda upp Skriva Blixt Stopp Soptunna Vind Vågor Gran Löv Sol Stuga Vattendroppe Eld Fiskben Position Karta Statistik Glödlampa Naturlig försurning Gift Begränsad miljöpåverkan Stäng Meny Minus Plus Minus med cirkel Plus med cirkel
Hoppa till innehåll

Nu släpper vi beta.sundsvall.se

  • 17 maj 2016 11:41
  • Publicerat av: Per Lundin

Efter en intensiv utvecklingsperiod lanserar vi idag beta.sundsvall.se – en första glimt av hur Sundsvalls kommuns nya webbplats kommer att se ut och fungera. Projektets vision är: ”Med tydlighet och stolthet får du modern service!”. Vi hoppas det märks.

sundsvall_betaVad har vi gjort?

Först och främst vill vi förtydliga att detta är en betaversion och det finns mycket som inte är klart eller helt testat. Vi känner ändå att vi vill få in slutanvändares synpunkter på det som finns att testa. Det är väl så att en webbplats numera aldrig blir färdig utan den är i ständig utveckling. Ständig beta.

  • Nya sundsvall.se har ett starkt fokus på e-tjänster och service. I bakgrunden finns vår egenutvecklade e-tjänsteplattform, Open ePlatform. Starsidan visar direkt det mest populära e-tjänsterna och redaktörerna kan själva infoga enskilda e-tjänster eller lista relevanta kategorier av e-tjänster på webbplatsens olika sidor. Vi arbetar uteslutande med Open ePlatforms öppna API för integrationer.
  • Nya sundsvall.se har ingen traditionell vänstermeny istället har vi arbetat med det vi kallar ”indexkort”. Ett effektivt och enkelt sätt att hjälpa besökaren hitta i en webbplatsstruktur. Tyck gärna till om detta.
  • Nya sundsvall.se har rena och avskalade landningssidor som inte innehåller en massa höger och vänsterspalter med innehåll som ofta förvirrar mer än det hjälper. Den enkla formgivningen gör webbplatsen mer användbar för alla målgrupper. Fokus blir på innehåll, fast den är rätt snygg också om du frågar oss!
  • Nya sundsvall.se har en tydlig sökfunktion som presenterar sökresultat uppdelat efter kategorier. Här återstår fortfarande en del arbete med att bl.a. ”search-as-you-type” funktion.
  • Nya sundsvall.se har färre och mer genomarbetade sidor. Vi har gallrat en massa information som besökare inte läste och istället fokuserat på bra och tydlig information om det som verkligen efterfrågas.
  • Nya sundsvall.se består av mycket mer som vi inte tänker lista här. Besök själv och skapa dig en egen uppfattning.

Vad gör vi nu?

Utvecklingsarbetet fortsätter. Det är fortfarande mycket som inte är klart men planen är fortfarande en lansering den 1/9. Informationsöverföring pågår för fullt. Många sidor är fortfarande tomma och texter kanske inte är riktigt färdigskrivna ännu. Har det i beaktande när du besöker beta.sundsvall.se.

Vad tycker du?

Dina synpunkter är viktiga för oss. Använd gärna vår ”Tyck till om webbplatsen” flik till höger på beta.sundsvall.se för att skicka en dina kommentarer och synpunkter.

Kontakt

Linda Lundqvist, Projektledare
E-post: linda.lundqvist@sundsvall.se
Mobil: 070-290 22 22

Per Lundin, Systemförvaltare webbplattform
E-post: per.lundin@sundsvall.se
Telefon: 060-19 21 99
Mobil: 070-236 35 63