Pil höger Pil vänster Pil ned Pil up Kaldender Stäng Ladda ned Redigera Fel Notifikation RSS Sök Stjärna Ladda upp Skriva Blixt Stopp Soptunna Vind Vågor Gran Löv Sol Stuga Vattendroppe Eld Fiskben Position Karta Statistik Glödlampa Naturlig försurning Gift Begränsad miljöpåverkan Stäng Meny Minus Plus Minus med cirkel Plus med cirkel
Hoppa till innehåll

Open eMap version 1.6

  • 27 maj 2015 16:55
  • Publicerat av: Jari Koponen

Den 26 maj släpptes version 1.6 av Open eMap. Den innehåller utökad funktionalitet och ett stort antal buggrättningar.

Kartklienten (Open eMap WUI)

I kartklienten har stöd för att användarna ska kunna spara kartor samt dela kartor med andra utvecklats. Det har även skett en omfattande utveckling av lagerkontrollen för att hantera teckenförklaringar bättre och grupplager i fler nivåer. Utskriftsfunktionen har utökats med stöd för att sätta en egen rubrik, samt norrpil, skalstock och skala i kartan. Verkygen Zooma till skala och Kartlänk/Dela karta har lagts till.

Integreringen av kartan har förenklats och paketeringen av en release har förbättrats så att alla beroende resurser finns med i releasen.

Administratörsgränssnitt

I administratörsgränssnittet har en stor mängd buggrättningar genomförts. Det viktigaste har varit att se till så att inte tidigare kartkonfigurationer skrivs sönder om de redigeras och sparas av Admin. Nu går det att lägga till lager, att ha grupplager i flera nivåer samt konfigurera attribut utan problem. Det går även att konfigurera alla verktyg som ska finnas i kartan.

Integreringen av Admin har förenklats och paketeringen av en release har förbättrats så att alla beroende resurser finns med i releasen.

Open eMap som intern webbkarta

Alla anställda på förvaltningar och bolag i Sundsvalls kommunkoncern har nu tillgång till Open eMap. Den infördes den 26 maj och två visningar har genomförts. Ytterligare visningar kommer att genomföras under början av juni. Den 31 augusti kommer den tidigare lösningen med ArcIMS att stängas.

Testkör den interna webbkartan

Arkitektur för GIS-plattformen

GIS-plattform

Förändringslogg, källkod och dokumentation

Läs mer på www.oemap.org

Open eMap Web User Interface Förändringslogg version 1.6 Källkod Dokumentation
Open eMap Admin Web User Interface Förändringslogg version 1.6 Källkod
Open eMap Admin Services Förändringslogg version 1.6 Källkod
Open eMap Admin Design Källkod
Open eMap Search Services Källkod
Open eMap Print Services Förändringslogg version 1.6 Källkod
Open eMap Permalink Services Förändringslogg version 1.6 Källkod