Pil höger Pil vänster Pil ned Pil up Kaldender Stäng Ladda ned Redigera Fel Notifikation RSS Sök Stjärna Ladda upp Skriva Blixt Stopp Soptunna Vind Vågor Gran Löv Sol Stuga Vattendroppe Eld Fiskben Position Karta Statistik Glödlampa Naturlig försurning Gift Begränsad miljöpåverkan Stäng Meny Minus Plus Minus med cirkel Plus med cirkel
Hoppa till innehåll

Sundsvall, Sveriges digitaliseringskommun 2017?

  • 27 april 2017 11:34
  • Publicerat av: Linda Gustafsson

Vi jobbar just nu med egenbeskrivningen för vårt deltagande i Sveriges digitaliseringskommun 2017 (tidigare ”Årets IT-kommun”) som arrangeras av Kvalitetsmässan i samverkan med bla. SKL och Vinnova. Vi är redan en av åtta nominerade och hoppas nu på att vår egenbeskrivning ska ta oss till slutnomineringen i Göteborg.

Det första steget för att delta i nomineringen var att genomföra SKLs självskattningsverktyg eBlomlådan, ett verktyg som Sundsvall använt återkommande sedan 2013 för att mäta nuläget kring digitaliseringen i vår kommun. Det är en fröjd att se vilken utvecklingsresa som skett från att vi genomförde den för första gången till idag. I bilden nedan ser vi tydligt att Sundsvall alltid haft en mycket god IT-infrastruktur, vilket är en oerhört viktig möjliggörare, men det som är så kul är att vi nu 2017 ser blommorna blomma i verksamheten och extra roligt är det då vi vet alla goda initiativ som dessutom pågår just nu!

Andraplatsen 2015 gav mersmak

2015 deltog vi i nomineringen för första gången och tog oss till slutnomineringen, det året hette det ”Årets IT-kommun” och det var Helsingborg som kammade hem priset. Men vi var stolta över att få dela andraplatsen tillsammans med Vara, Göteborg och Västerås. Helsingborg var mycket värdiga vinnare men deltagandet gav mersmak och redan då spände vi bågen på nytt mot 2017.

Det händer nu!

Idag känns det så bra att genom arbetet med egenbeskrivningen få lyfta alla fantastiska initiativ som pågår inom kommunen. Det sjuder verkligen av engagemang bland alla eldsjälar som blir fler och fler och ser möjligheter som sedan blir verklighet och gör skillnad. Det är allt från att underlätta administration genom digitala personbevis till 3D-skrivare och robotar som nya läromedel och Staden i Minecraft. Den stora skillnaden nu är att det inte bara är vi på utvecklingsavdelningen som driver digitaliseringen utan det är verksamheten själva som vill och vågar.

Heja Sundsvall och heja oss, vi låter Sundsvall växa hållbart genom att tillvarata digitaliseringens möjligheter! Låt oss nu ta oss till Göteborg!